Tekstillageret

Velkommen som kunde hos RHF Tekstillageret

Rutebilhistorisk Forening kjøpte våren 2015 det gamle stofflageret fra Vest Karosseri og Arna Bruk. Etter at hovedstyret har stått ansvarlig for tekstillageret, har en nå tjent inn igjen de utlegg en hadde ved kjøp og etablering av RHF Tekstillageret. RHF Sunnmøre har nå overtatt lageret og er ansvarlig for dette ved sitt senter på Ellingsøya. Lokalavdelinga vil heretter stå for lagring, ekspedering, salg og fakturering til kunder.

Vi kan tilby drøyt 50 ulike typer tekstiler, der de fleste er av den tjukke, gode setestoffkvaliteten. Mange av stoffrullene er produkter fra John Holdsworth i England – her har markedsprisen ofte vært rundt kr. 1000,- pr. løpemeter eller høyere! I tillegg finnes noen typer tynnere sidekledning, samt noe ensfarga, lyst gardinstoff. Det er langt fra alle stofftyper vi har store mengder av, så dersom en skal sy opp alle puter og rygger i en buss, er det færre tekstiler å velge blant.

De tidløse og eldre mønster- og stofftypene har vi reservert for RHF-medlemmer, slik at tekstiler av denne typen skal gå til veteranbussrestaurering. Det finnes naturlig nok en hel del nyere og moderne mønster, slike som har vært brukt i Vest-karosserier på ’90-tallet og nyere. Slike typer finnes det en hel del av, og vi vil derfor kunne tilby slike tekstiler til andre kundegrupper enn våre medlemmer. Her kan båtsalonger, campingvogner og -biler fornyes med moderne og meget slitesterke stofftyper. Kanskje vil du oppgradere putene i verandastolene dine med et velkjent «bussmønster» i stoffet?

NY SJOKKPRIS: Kr. 200,- pr. løpemeter, både for medlemmer og ikke-medlemmer! 

Minimumskjøp 1 løpemeter.

De fleste stoffrullene har 3 mønsterrekker og 150 cm bredde, så en kan få 3 puter/rygger i bredden. Noen av de eldste stoffrullene har kun 130 cm bredde.

MERK at fargegjengivelsen på bildene kan være betydelig avvikende fra den virkelige fargen, så dersom en søker et spesielt stoff bør en kikke på vareprøver for å være sikker på å finne rett farge og mønster – her er flere typer som ligner på hverandre både farge- og mønstermessig.

RHF Tekstillageret har laget noen “prøvefjøler”, der vi har stiftet opp en prøvelapp av alle tekstiltypene vi kan tilby. Disse prøvene vil du alltid kunne finne på RHF Veteranbusstreff, og så vil leder, sekretær og kasserer i hovedstyret ha et sett med prøver tilgjengelig. Vi ønsker i minst mulig grad å klippe mange vareprøver og sende ut, både pga. portokostnadene, og også for å unngå “innhogg” i stoffrullene – vi håper på forståelse for dette!

Dersom du har en buss du trenger å komplettere/sy nye puter eller rygger til, kan du ta bilde av stoffet og sende på epost til følgende kontaktperson i RHF Sunnmøre

Tor Sindre Grønningsæter,  torsindre@hotmail.com   tlf. 932 13 374

Vi vil prøve å finne det stoffet du ønsker, eller evnt. komme med forslag til andre løsninger dersom “ditt” stoff ikke lenger finnes på lager.