Kart og veibeskrivelse – veien til det 26. Veteranbusstreffet i Hamar

Det er mange avkjøringer fra E6 til Hamar sentrum, og det er god skilting videre, merket «Hamar Vest» eller «Museene». Noen viktige veier i Hamar sentrum er stengt, og det har betydning for deltakerne til treffet. Det gjelder deler av både Strandgata og Vangsvegen. Fra sentrum mot Jernbanemuseet anbefales det å bruke Grønnegata (Fv75). Den vil føre fram til Vognvegen (Fv74). Sving til venstre, følg den videre under jernbaneundergangen, og da vil man straks komme til skiltet «Jernbanemuseet).

De fleste vil komme via E6 fra sør eller nord, noen østfra (Elverum/Østerdalen). Det er bussvask i Brumunddal, og for de som kommer nordfra (Gudbrandsdalen, Gjøvik/Hønefoss) kan kjøre innom der før Hamar. Det er omfattende veiarbeid på E6 nord for Minnesund og forsinkelser må ventes. I perioder vil det var stengning i perioder på 30 minutter pga. sprengning. Fredager vil dette foregå i tidsrommet kl. 0900-1300.

I Brumunddal svinger dere av fra E6 ved ESSO-stasjonen. I første rundkjøring tar dere av til venstre, se skilt til «Granerud», og svinger like etterpå til høyre. Det er 500-600 meter fra E6 til Nettbuss-anlegget.

På vei tilbake kan dere kjøre tilbake til E6 og fortsette sørover, eller kjøre om Brumunddal sentrum og følge Furnesvegen Fv84 (gamle E6) til Olrud. Skal du snareste vei til Jernbanemuseet (16 km fra Brumunddal) kjører du av fra E6 der det er skiltet «Hamar Vest» og «Rica Hotell» (Olrud). Det er noen få hundre meter opp til rundkjøringen ved hotellet på Olrud. Følg skilting til «Hamar Vest» og «Museene». Når du passerer en jernbaneundergang (3,6 m) ser du skilt til Jernbanemuseet til høyre. Det er 5 km fra Olrud til Jernbanemuseet.

Hvis det er få i bussen kan dere kjøre til Jernbanemuseet, parkere bussen og bruke skyttelbuss eller vanlig rutebuss til sentrum. Hvis det er mange passasjerer, er det mest naturlig å kjøre om hotellene først, og så kjøre bussen til parkering ved Jernbanemuseet.

Se ellers siden «Hamar i tekst og bilder» for bilde og omtale av gatenettet i sentrum.

 

Vi har lagt ut kart for de aktuelle stedene slik at det skal være enkelt å finne frem til Norsk Jernbanemuseum (der Veteranbusstreffet skal være), First Hotel Victoria, Quality Hotel Astoria og Rica Hotel Hamar. Du kan få veibeskrivelse og beregnet reisetid ved å skrive inn avreisested. Det er mulig å klikke på musen mens du drar kartet for å vise kart over et annet område, og det er mulig å zoome ut og inn ved å klikke på +/- nederst i høyre hjørne på kartet. Har du RollerMus kan du bruke “rullehjulet” til å zoome ut og inn.

 

Norsk Jernbanemuseum, Strandvegen 163, 2316 Hamar

 

First Hotel Victoria, Strandgata 21, 2317 Hamar

Hotellet har adresse Strandgata (222) 21 som går gjennom sentrum nær jernbanelinja. Inngangen til hotellet ligger imidlertid i Enggata. Her er det også plass for turbuss til av- og påstigning. Merk at Enggata er enveiskjørt nederst ved sentrum, og man må kjøre inn i den fra øst, f.eks. fra Torggata.

 

Quality Hotel Astoria, Torggata 23, 2317 Hamar

Hotellet har adresse Torggata, men hovedinngangen ligger i Vangsveien der det også er mulighet for å stoppe buss for av- og påstigning.

 

Rica Hotell Hamar, Kårtorpvegen 1, 2320 Furnes