2014 – Hamar

Velkommen til Hamar i 2014!

Veteranbusstreffet i 2014 blir i Hamar. Det er ”pinsetreff” igjen nå. Det er reisedag til Hamar fredag 6. juni. Treffet blir pinseaften 7. juni og 1. pinsedag 8. juni, og med hjemreisedag 9. juni. I 2014 vil rutebilhistorien møte jernbanehistorien. Treffet blir lagt til Jernbanemuseet!

Vi legger ut mer informasjon om treffet utover våren. Bruk menyen på toppen av siden for å navigere til påmeldingsskjema dersom du vil melde på buss(er) til veteranbusstreffet, se hvilke busser som er påmeldt og hvis du trenger informasjon om overnattingsmuligheter i Hamar.

I 2014 blir veteranbusstreffet lagt til Jernbanemuseet på Hamar. Rutebilhistorien vil møte jernbanehistorien her i pinsen 2014.

I 2014 blir veteranbusstreffet lagt til Jernbanemuseet på Hamar. Rutebilhistorien vil møte jernbanehistorien her i pinsen 2014.

Hamar er HOB-bussenes hjemby. HOB - Hamar og Omland Bilruter - ble etablert etter fusjon av mange småselskaper i distriktet i 1950. Høsten 1995 ble selskapet overtatt av Swebus. De neste årene HOB med i flere oppkjøp og fusjoner. Snart forsvant de karakteristiske HOB-bussene som hadde preget Hamar og omlandet i ca. 50 år. Selskapet hadde tidlig en stardardisert vognpark. DAF var hovedleverandør av chassis og VBK var hovedleverandør av karosserier.

Hamar er HOB-bussenes hjemby. HOB – Hamar og Omland Bilruter – ble etablert etter fusjon av mange småselskaper i distriktet i 1950. Høsten 1995 ble selskapet overtatt av Swebus. De neste årene HOB med i flere oppkjøp og fusjoner. Snart forsvant de karakteristiske HOB-bussene som hadde preget Hamar og omlandet i ca. 50 år. Selskapet hadde tidlig en stardardisert vognpark. DAF var hovedleverandør av chassis og VBK var hovedleverandør av karosserier.