Temakveld i Søgne om Brødrene Repstads Karosserifabrikk 26.4

Publisert 2006-04-17.

Søgne Historielag lager mimrekveld omkring Brødrene Repstads Karosserifabrikk på Søgne gamle prestegård onsdag 26.04.2006. kl. 19.00.

  • I kultursalen vil det bli historikk og vist film fra bedriften. De som ønsker å fortelle noe om eller fra bedriften er hjertelig velkommen til å gjøre det.
  • Kaffe og noe å bite i tar vi i museumssalen. Der vil det også være utstilt diverse ting fra bedriften. Det blir muligheter for til å treffe gamle arbeidskamerater, ta en kopp kaffe sammen og friske opp gamle minner.
  • I utstillingsrommet ”SILOEN” lager vi utstilling av gjenstander som er produsert ved BRK, eller laget ved bedriften. Det vil bli vist profilsystemer fra produksjonen som blei tegnet ved bedriften. Det vil være mye bilder og bøker som knytter seg til bedriften – blant annet en karjol laget ved BRK i 1920 sammen med en regning som lød på kr. 400.-, kvittert av Edvard Repstad.
  • Bedriftsidrettslaget er representert med en stor samling diplomer og pokaler fra håndball, skyting og ski.
  • Vi håper vi kan vise filmen fra ”Myranspelen”, er skirenn med stor deltakelse. Arrangert for bedriftens ansatte med familier.
  • Bladet ”RUTEBIL”, komplett fra 1988, utgitt av Rutebilhistorisk Forening vil ligge ute til gjennomsyn. DVDer utlånt fra rutebilselskaper vil bli vist i Silorommet. Denne utstillingen vil bli stående til over 17. mai.
  • Vi prøver også å få fatt i en veteranbuss bygget hos Brødrene Repstad. Denne vil stå utenfor lokalene 26.04.2006.

Vi håper på stor deltakelse fra tidligere BRK-ansatte. Og det samme gjelder alle som vil vite noe mer om bedriften som har sysselsatt så mange mennesker og betydd så mye for Søgne kommune.

Kongens fortjenestemedalje er tildelt fire personer, 33 er tildelt Norges Vels medalje for lang og tro tjeneste (30 år). Vi oppfordrer alle som har medalje/diplom til å ta den/det med. Bruk gjerne medaljen aktivt denne dagen.

For arrangement komiteen

Leif Lunde