2016 – Harstad

Nordkalottarrangementet helgen 30. – 31. juli 2016

Det er Harstad denne gang.

Nå er planleggingen i gang for fult for arrangeringen av det første Nordkalotttreffet i Harstad. Vi håper på at flere fra Finland, Sverge og også Norge tar turen til den vakre Harstad by i sommer. Harstad er en kystby som ligger nordligst på Norges største øy Hinnøya. Vi har flere attraksjoner som vi har lyst å vise frem. Her i området var det Tore Hund som regjerte rundt år 900 – 1000. Han var jo betegnet som en krigersk person. Det er ikke vi. Vi er kjent for å være gjestfri. Det skal vi være nå også. De som har vært og sett slaget på Stiklestad har jo hørt om Tore Hund der. Hans bosted var Bjarkøy som ligger tett nord for Harstad.

Oppstilling av bussene blir i sentrum av byen, 150 meter fra hotellene. Thon Hotel Harstad som ligger ved havet er hovedhotellet for treffet. Scandic Harstad er det andre hotellet som ligger 50 meter fra Thon Hotel Harstad. Alle som melder seg på forholder seg til Thon Hotel Harstad. Det blir satt opp telt på området hvor bussene er oppstilt.

På Trondenes historiske senter, som ligger 3 km fra byen, blir vi fraktet ut med buss på lørdags ettermiddag kl. 18:00 og skal spise nordnorsk tre retters middag. Like ved sentret står Trondenes kirke som var ferdigstilt i 1440. Den skal være den eldste i sitt slag i Norge. Vi har Adolfskanonene som ligger like ved, som er mye vist til turistene. Disse var satt opp under krigen av tyskere. Her kan vi få en omvisning, om noen vil det.

Ettermiddagen er det planlagt en tur til Nupen som er utkikksted for midnattssolen. Midnattssolen er dessverre borte her etter den 23. juli. Turen går videre til Kvæfjord, forbi Borkenes, som er en jordbruksbygd og tilbake til Harstad. Planen er at etter turen, og de som vil samles vi nede på oppstillingsplassen i teltet for og ta seg noen øl eller vin.

Med hilsen
Sigmund Høybakk

Rutebilhistorisk Forening avd. Sør-Troms
Bergsli 10
9403 Harstad

sigmund.hoybakk@hlkbb.no

Tlf. 995 29 604