2015 – Kristiansand

Velkommen til Kristiansand 2015 PS! Følg også med på RHF avd. Agders Facebook-side.

Pinsen og vårens vakreste eventyr for oss veteranbussentusiaster kommer fortere enn vi aner.

Fristen for påmelding av busser er satt til 1. april.

RHF avd. Agder ønsker alle landsmøtedeltagere velkommen til det 27. Veteranbusstreffet som avholdes ved travparken i Kristiansand. Arrangørkomiteen håper på stor deltakelse og vil ha alt klart til å ta imot gjester og veteranbusser fra nært og fjernt i pinsa.

Det blir Sørlandets Travpark som blir årets arena for treffet. Sørlandets Travpark ligger ca. 12 km øst for Kristiansand sentrum og ligger like ved E18. Busser som kommer fra øst og vest kjører av i veikryss nummer 88.

Parkeringsplassen mellom Travparken og E18 blir utstillingsområde for veteranbussene. Sekretariatet blir i den gamle bokbussen til Vest Agder fylkesbibliotek som nå eies av Veteranbussklubben SamSør Agder. Sekretariatet åpner kl. 09:00 på fredagen for å kunne ta imot veteranbussene etter hvert som de ankommer. Arrangørene vil være tilstede for å ta imot busser og gjester hele fredag, uansett hvor seint det blir.

Fredag ettermiddag og lørdag morgen blir det mulighet for vask av bussene i anlegget til Nettbuss Sør i Sørlandsparken.

Etter en lang og slitsom kjøretur skal det ikke være nødvendig å legge seg sulten og tørst, det blir muligheter til å kjøpe varmretter og drikke fram til kl. 24:00. På fredagskvelden blir det dessuten musikkalt innslag på treffplassen av danske Paul Winther. Arrangørene satser alt på å få gjestene til å trives og være lengst mulig på treffplassen og dermed skape liv og røre rundt veteranbussene.

Lørdag 23. mai kl. 11:00 blir treffet offisielt åpnet av statssekretær Bård Hoksrud. Deretter blir det utflukter til kanonmuseumet på Møvig og Sagbussen på Kornbrekke.

Landsmøtet avholdes kl. 14:30 i lokalene til Travparken.

På lørdagskvelden etter skjærgårdsturen mellom Kristiansand og Lillesand blir det Åsetrallen som vil entre scenen og underholde. Det blir både mat og drikke å få kjøpt. Vi håper at flest mulige vil tilbringe kveldene på utstillingsplassen.

Agderfylkene var tidligere kjent for flere store karosseribyggere, så vi vil derfor prøve oss her på treffet med dette som tema. Vi har derfor vært så heldige og fått familiemedlemmer til T. Knudsen karosserifabrikk og Brødrene Repstad Karosserifabrikk til å holde foredrag om fabrikkene og byggingen av busser. Her ønsker arrangørene å låne utstilte busser til foredraget for å stille de opp foran scenen. Dette blir en fin måte å bli bedre kjent med fabrikkene på, så vi håper mange vil interessere seg for dette. Det blir også muligheter til å stille spørsmål.

Kortesjen starter kl. 14:00 på søndag og vil kjøre E18 inn mot Kristiansand over Varoddbrua til Bjørndalssletta der kortesjen tar av og kjører gjennom bolig- og industriområdet på Lund. Videre kjører kortesjen inn mot sentrum over gamle Lunds brua og ned Dronningensgate, og opp Vestre Strandgate til Gartnerløkka. Herfra kjøres det inn i Baneheitunnellen på E18 mot Oslo og videre fram til Varoddbrua. Like etter brua svinges det av E18 og kortesjen følger veien langs Topdalsfjorden på Søm. Deretter svinges det av og kortesjen kjører over boligområdet på Strømme og kommer inn på gamle E18 ved Rona. Derfra kjører kortesjen til Hånes og inn på nye E18 og videre fram til treffplassen.

Under travløpet på søndag har vi fått lov til å kjøre en runde på banen foran hvert løp og presentere utvalgte busser for publikum. Her ønsker arrangørene å låne utstilte busser fra nær og fjernt.

Landsmøtemiddagen skal være i lokalene til Travparken. Her skal det serveres flere typer kjøtt som trancheres og serveres av kokken. Tilbehøret er delikat satt opp i en flott buffet. Flere typer poteter, sauser og et nydelig dessertbord. I prisen ligger det i tillegg en valgfri drikke. Her vil vi oppfordre medlemmene til å bestille festmiddagen på hjemmesidene til RHF. Matbillettene hentes og betales i sekretariatet. Matbillettene er nummererte og det blir trukket ut gevinster på billettene under landsmøtemiddagen.

Arrangørkomiteen oppfordrer deltagerne til å kjøpe billetter til utfluktene i sekretariatet på fredagen, slik at de får en oversikt over hvor mange som vil delta.

For campingbusser og bobiler er det satt av et eget område, der det blir lagt ut strøm hvis behov. Det må betales for plassen til sekretariatet som også vil henvise til plassen.

Det er mulig å nå arrangørkomiteen på trefftelefon 911 92 504 og sekretariatet på 911 50 268.

RHF avd. Agder håper mange vil avsette pinsen til Veteranbusstreffet 2015. Vi skal gjøre alt for at det skal bli et vellykket treff, og vi ser fram til å treffe veteranbussvenner fra både innland og utland, og ønsker alle hjertelig velkommen til det 27. Veteranbusstreffet. Vel møtt til noen fine dager i Kristiansand.