2006 – Halden

Direkte påmelding fra webskjema til  det 18. veteranbusstreff (Halden, 25-28.5.06)

Last ned registreringsskjema for buss her

Mars 2006:Vaglens 1955 Scania-Vabis med Larvik-karosseri, B-16078, suser buldrende og med full gjennomtrekk gjennom et sommervarmt Halden en gang på 60-tallet. Vi satser på slikt vårvær på Halden-treffet.
Det er i skrivende stund nøyaktig to måneder igjen til RHFs 18. veteranbusstreff som – slik nå vel alle er klar over – er lagt til Halden. Fortsatt ligger det en halvmeter snø på flatmark, noe som vel er rekord for disse strøk. Skal ordtaket ”Når skaran bærer fullvoksen mann på Sankthans, blir det sein vår” slå til i år? Neppe, til tross for denne ekstremt kalde slutten på vinteren kan nok RHF Østfold garantere et vårlig og snøfritt Halden i mai. Det er få strøk i Norge som kan tilby statistisk sett bedre vårvær en det sørlige Østfold. Og det går mot et rekordstevne. Antall påmeldte busser nærmer seg 80, og det er rekord og mer enn vi turde håpe på. Det kan bli trangt om plassen på det sentrumsnære Tista-senteret i Halden. Området som først var tiltenkt hadde nå faktisk blitt for lite.Programmet for de tre dagene er vist under. I forhold til det som har vært beskrevet tidligere er det gjort følgende endringer: 

 • båtturen på lørdag flyttet fram en time, det vil si fra kl 10:00 til kl 9:00
 • kveldsturen til Nordby kjøpesenter på lørdag er flyttet til lørdag formiddag, det vil si fra kl 18:00 til kl 10:00.

 

Torsdag 25.5.06

12:00

Åpning for innkjøring av veteranbusser
  Sekretariat åpner

20:00

Utstilling stenger
Fredag 26.5.06

09:00

Utstilling åpner

12:00

Åpningssermoni

13:00

Guidet tur til festningen

14:00

Handletur til Veteranen kjøpesenter, Svinesund

15:00

Landsmøte – Park hotel

18:30

Utstilling stenger

19:30

Festmiddag
Lørdag 27.5.06

09:00

Utstillingen åpner

09:00

Båttur

10:00

Ringbussen starter å kjøre (veteranbusser i rutetrafikk)

10:00

Handletur til Nordby kjøpesenter

14:00

Kortesje

16:30

Premieutdeling

17:30

Utstillingen stenger

19:30

Spisegilde i Kongshallene
Søndag 28.5.06

11:00

Hjemreise – vi møtes på Evje neste år
Desember 2005:De fleste har nok etter hvert fått med seg at neste års landsmøte og den 18. veteranbussutstilling er lagt til Halden i tidsrommet 25-28.mai 2006. Det er relativt ferske lokalavdeling Østfold som er arrangør. Hjemmebanen til denne avdelingen er egentlig Sarpsborg, siden opprinnelsen til lokalavdelingen så avgjort stammer fra veteranbussmiljøet rundt Glombuss i Sarpsborg. Slik sett er arrangementet noen mil fra hjemmebanen, men en tidlig sondering viste at Halden nok var den Østfold-byen der det var lettest å få til et vellykket arrangement. Her ligger det godt til rette for å få til et sentrumsnært arrangement i hyggelige omgivelser og med gode utfluktsmuligheter og bra innkvarteringer.Programmet med arrangementerBussene kommer normalt sigende inn fra fjern og nær i løpet av torsdagen og tidlig fredag, og vil bli oppstilt på området rundt Tista-senteret der arrangementet finner sted.  

 • Den tradisjonelle åpningsseremonien er lagt til fredag 26.5.06 kl 12.  
 • Festningsområdet er verdt en utflukt. Det er unikt og har et skikkelig historisk sus over seg. Det var herfra svenskekongen Karl 12 ble skutt selv om historikere strides om hvordan det egentlig skjedde. På fredag kl 13 blir det arrangert guidet tur til festningen. 
 • Landsmøtet starter fredag kl 15.  
 • Handleturer: Nærheten til Sverige gjør det naturlig å arrangere handleturer til sentrene over grensen, fredag kl 14 går turen til Veteranen kjøpesenter, mens lørdagen bringer med seg kveldstur til Nordby kjøpesenter som etter hvert er blitt utbygget til anselige dimensjoner med et stort antall butikker. Veteranbusser er selvfølgelig transportmidlet. 
 • Landsmøtemiddagen arrangeres fredag kveld på Park Hotell noen hundre meter unna Tista-senteret. 
 • Båttur: På lørdag formiddag kl 10 står båttur på programmet. Vi går om bord i veteranbåten D/S Fredrikshald. Utflukten varer i to timer og starter med avgang i veteranbusser kl 10 fra Tista-senteret. Det er selvfølgelig serveringsmuligheter om bord. 
 • Kortesjen er berammet til kl 14 på lørdagen, servering finner sted ved tilbakekomst til Tista-senteret og premieutdelingen skjer kort tid etter. 
 • 1700-tallsaften i Kongshallene står på planen på lørdag kveld. Her blir det dekket til langbord der maten står på bordet og drikke serveres i tinnkrus. Kongshallene med sine gedigne hvelvinger har aner helt tilbake til 1600-tallet. 
 • Den store handleturen går lørdag med avreise i veteranbusser kl 18 til Nordby Kjøpesenter mellom Svinesund og Strømstad. Senteret er etter hvert er blitt utbygget til anselige dimensjoner med et stort antall butikker. 
 • Ringbussen På lørdagen planlegger RHF å bringe den lokale kollektivtransport tilbake til gamle dager. Da vil våre veteranbusser trafikkere en ringrute i byen åpen for publikum fra morgenkvisten og frem til tidspunktet for kortesjen. Til dette trenger vi ”frivillige” busser med sjåfører.

 

Innkvartering

 • Park Hotel Halden, Marcus Thranes gt. 30 er et hotell med historie, selv om hotelldriften slik vi kjenner den i dag ikke startet før på 60-tallet. Stedet het tidligere Hola, og noe av bebyggelsen fra hundre år tilbake er fortsatt inntakt som en del av hotellet. Hotellet har 70 rom.
 • Grand Hotell, Jernbanetorget 1 er et hjemmekoselig hotell med 31 trivelige møblerte gjesterom. Alle er nyrestaurert og har bad/dusj, toalett, telefon, TV og minibar.  
 • Festningsområdet Fredriksten Camping Campingplassen er beliggende på historisk grunn ved Fredriksten festning. Her finnes det flere hytter, et flott sanitærområde samt minigolf. 
 • Svinesundsparken Motell er et helt nytt motell ved E6, avkjøringen til Halden. Motellet har 33 hyggelige, lyse og romslige rom med dusj/toalett og TV.

 

En ekte Halden-buss: Det er Jacob Jacobsens Bilruters Volvo med Larvik-karosseri, B-16134, skiltet Halden – Sarpsborg.

september 2005:Gamle busser i sentrumHalden ønsker velkommen i 2006 

Planleggingen og forberedelsene til neste års landsmøte og veteranbusstreff i Halden pågår for fullt.

En vesentlig endring i arrangementet er at vi har måttet flytte utstillingsplassen fra området rundt torget og rutebilstasjonen til Tista-senteret. Det skyldes at planer for annen næringsvirksomhet på rutebilstasjonen er blitt godkjent, slik at dette området vil bli en stor byggeplass ved pinsetider neste år. Dette var tatt med i tidlige risikoanalyser i prosjektet, slik at en flytting til det alternative området rundt det vel så sentrumsnære Tista-senteret lå allerede inne i planene som en mulighet. Mange vil nok synes at dette faktisk er en bedre plassering fordi det ligger atskillig nærmere banketthotellet Park Hotell. Avstanden er nå i underkant av 400 meter. Vi regner også med at området vil sikre enda større tilstrømming av publikum enn torgområdet.

For å sikre enda større synlighet og oppmerksomhet vil vi opprette en liten ”sentrums-bussring” for publikum. Den skal kjøres med jevne intervaller av veteranbusser under stevnet. Vi ønsker stor variasjon i materiellet og håper at mange er villige til å stille opp med utstillingsbusser i denne trafikken under arrangementet.

Påmeldingsskjema og flere detaljer følger i neste nummer av Rutebil.

 

Juni 2005: Halden ønsker velkommen!Etter vellykket landsmøte i Tønsberg i vår går stafettpinnen videre til nystartede Østfold avdeling av RHF som ønsker velkommen til det landsmøte og vetranbusstreff nr. 18. Det skjer i perioden 25.5 – 28.5.06. Mottoet for treffet blir ”gamle busser i sentrum”. Med det ønsker vi å tydeliggjøre at vi satser på et sentrumsnært arrangement med bred kontaktflate til publikum. Dette håper vi kan skape både omsetning og interesse for vår hobby. Med en medlemsmasse på under 0.3‰ av landets befolkning bør vi ha et stort potensiale.

Vi kommer til å legge beslag både på torget og bussterminalen. Miljøet rundt er pittoresk og levende med mange koselige utesteder og nærhet til sjøen. Berømte Fredriksten festning troner i bakgrunnen.

Bildet av Schøyen-bussen under er tatt i området der treffet skal arrangeres. Vi får håpe bussen blir tatt godt vare på, den fyller 10 år og nærmer seg fort veteranbussalder. Med en 15 liters OM442 Mercedes-Benz V8 motor har den nettopp buldret seg fra Moss til Halden i sitt solide Vest-karosseri.