Side 1 av 1

V-3, flybussen mellom Namsos og Værnes fra 1964

Lagt inn: 2020-10-24 10:33:31
av Øyvind Berg
Bussen med det ganske eksklusive kjennemerket V-3 har karosseri fra Bjarne Berg Karosserifabrikk og er bygget på et Volvo B705-03-chassis, og ble i 1964 levert til Fylkesbilene i Nord-Trøndelag som #203. Bussen var påkostet og ble satt inn i flybussrute mellom Namsos og Værnes, men ruta ble en fiasko, og etter kort tid ble bussen i stedet satt inn i annen trafikk, og gikk det meste av tiden som skolebuss. Derfor ble også de flotte originalsetene etter hvert byttet ut med enkle benker.

Det har vært flere forsøk på å ta vare på bussen, men ting har etter hvert stoppet opp. I 2019 havnet den hos en yngre kar som jobber på bussverkstedet i Steinkjer. I sommer avla jeg ham et besøk og fikk ta bussen i nærmere øyesyn. Utvendig begynner den å bli temmelig fin, mens det fortsatt står mye igjen på interiøret. Om man i det hele tatt kommer til å finne igjen de originale stolene er også ganske usikkert.


Restaureringen kan følges på denne Facebook-gruppa. (Gruppa er offentlig, så det skal være mulig å se uten å ha FB-konto.)


Bilde

Bilde

Bilde

Bilde

Bilde

Bilde

Bilde
V-3 i Steinkjer, 22.07.2020.