Scania 113,EL-gass

Rutebilhistorisk Forenings Åpne diskusjonsforum for tekniske saker
Svar
Bård H
Innlegg: 170
Registrert: 2006-10-28 19:49:04
Sted: Kapp

Scania 113,EL-gass

Legg inn av Bård H » 2009-03-07 20:01:02

Jeg har en Scania 113 med el-gass og automat. Gassen har blitt helt vill. Etter mye testing kan det ikke være noe annet enn hjernen til el-gassen som er blitt ødelagt. Ny koster 30.000,-. Er det noen som vet om en sånn brukt på en buss som er satt bort. ( Dette er ex.SAS-bussen, DH 44563).
BH

Brukeravatar
Martin Holm
Administrator
Innlegg: 193
Registrert: 2005-11-19 15:42:17
Sted: Skien

Re: Scania 113,EL-gass

Legg inn av Martin Holm » 2009-03-15 16:36:07

Jeg har akkurat kjøpt meg en Scania CN113 og hadde dette problemet straks jeg hentet bussen hos selger. Det var i alle fall det diagonose lampen viste. Bussen trakk veldig dårlig, men turtallet beveget seg fritt i fristilling. I mitt tilfelle var det likevel ikke denne el-gass tingen som var problemet. Tenningen på dashbordet er problematisk, men fra motorluke bak går det fint. I mitt tilfelle løste problemet seg ved å koble av polene av/på batteriet og skifte/rengjøre alle dieselfilter. Men det behøver selvsagt ikke være samme problem.

Bård H skrev:Jeg har en Scania 113 med el-gass og automat. Gassen har blitt helt vill. Etter mye testing kan det ikke være noe annet enn hjernen til el-gassen som er blitt ødelagt. Ny koster 30.000,-. Er det noen som vet om en sånn brukt på en buss som er satt bort. ( Dette er ex.SAS-bussen, DH 44563).
Martin Holm
Varamedlem Rutebilhistorisk Forening
Styrets leder Rutebilhistorisk Forening avdeling Telemark
Webmaster for http://www.rhf.no/ og http://www.rhf-telemark.no/
martin@rhf.no

Bård H
Innlegg: 170
Registrert: 2006-10-28 19:49:04
Sted: Kapp

Legg inn av Bård H » 2009-03-16 2:00:13

Takk for tipset, men det er nok ikke der det ligger. Jeg satte på den gamle wiren igjen, da virker den normalt bortsett fra at den er veldig tung på gassen.
BH

Bård H
Innlegg: 170
Registrert: 2006-10-28 19:49:04
Sted: Kapp

Legg inn av Bård H » 2009-03-16 2:01:41

Takk for tipset, men det er nok ikke der det ligger. Jeg satte på den gamle wiren igjen, da virker den normalt bortsett fra at den er veldig tung på gassen.
BH

Svar